Club pentru seniori deschis la Biblioteca „V.A. Urechia”

Club pentru seniori deschis la Biblioteca „V.A. Urechia”
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” desfășoară un proiect de suflet pentru seniorii gălățeni care doresc să-și petreacă timpul liber într-un mod inedit, împărtășind unii altora din experiențele și trăirile lor și participând la diverse activități recreative și distractive. Clubul pentru seniori „Buni-COOL, la bibliotecă!, este astfel gândit, prin activitățile organizate, să contribuie la integrarea socială a persoanelor vârstnice. Important în acest demers este implicarea instituțiilor de cultură, mediu și administrative din Galați, în vederea asigurării de servicii culturale, educative și relaxante pentru persoanele vârstnice aflate în situații de vulnerabilitate (persoane singure, persoane cu venituri restrânse, persoane greu adaptabile etc.), urmând integrarea activă în viața socială, implicarea acestora în activități civice, autonomia de zi cu zi.

Dintre activitățile la care vor participa persoanele înscrise în acest club enumerăm: vizite în grup la muzeele din Galați, spectacole de teatru; activități de recreere și relaxare în spațiu liber (ateliere fitness, plantare arbuști, yoga, trupă de dans, cor); activități cultural-educative (lansări de carte, ateliere literare, activități realizate împreună cu voluntarii); activități extra (vizite în afara localității pe buget propriu, excursii).

Întâlnirile vor avea loc de două ori pe lună, zilele fiind stabilite de comun acord cu întregul grup. Pentru înscrieri și alte informații persoana de contact este Andreea Iorga, responsabil Compartiment Împrumut la Domiciliu pentru Adulți (sediul central).

Citit 1816 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2022 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.