Distracţie maximă pe ritmuri populare

Distracţie maximă pe ritmuri populare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dansurile ţigăneşti interpretate de artiştii români, slovaci şi ucraineni au făcut deliciul publicului *

Sute de gălăţeni au umplut esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor şi s-au distrat aşa cum de mult nu au mai făcut-o, la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului”.

Criza financiară, supărările, spectrul şomajului, sărăcia au pălit parcă în faţa exploziei de culoare, cântec, joc şi voie-bună adusă de artiştii de pe meleaguri străine.

Nici ansamblurile invitate în afara concursului nu s-au lăsat mai prejos şi au dăruit publicului spectacole de nota 20. Până târziu, aproape de miezul nopţii, gălăţenii s-au distrat şi i-au aplaudat din toată inima pe talentaţii artişti. 

Emoţii pentru slovaci şi macedoneni

Week-end-ul folcloric a început vineri, în forţă, cu Ansamblul „Ţara Vrancei” din Focşani care a dăruit publicului un spectacol remarcabil. A venit apoi rândul slovacilor de la „Zemplin” să intre în luptă pentru marele trofeu al Festivalului.

Emoţiile dansatorilor şi solistelor slovace (FOTO 1) au fost dublate de prezenţa, la masa juriului a Excelenţei Sale, doamna Dagmar Repcekova, ambasadorul Republicii Slovace în România, alături de preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac.

Doamna Repcekova i-a urmărit cu sufletul la gură pe artişti şi s-a bucurat de fiecare moment. Dansatorii au fost senzaţionali, contaminând publicul cu veselia şi energia lor. La final, în ropotele de aplauze, doamna Dagmar Repcekova le-a mulţumit gălăţenilor şi autorităţilor în limba română pentru invitaţia la festival.

Scena a revenit apoi macedonenilor (FOTO 2), care au oferit un spectacol plin de sensibilitate şi culoare. Petrecerea s-a încheiat pe ritmuri moldoveneşti, cu Ansamblul „Busuiocul” din Bacău.

La mulţi ani, Euroregiune!

Sâmbătă, emoţiile de concurs şi exigenţa juriului au avut zi de relaş. A fost Ziua Euroregiunii, un motiv demn de o sărbătoare cu folclor autentic. „Baladele Deltei” din Tulcea a încălzit atmosfera cu jocuri şi cântece moldoveneşti şi dobrogene.

Cel mai aplaudat a fost, fără tăgadă, Ansamblul „Ceaika” din Odessa, Ucraina (FOTO 3). Balerinii şi soliştii au cucerit şi uimit publicul cu graţia, energia şi talentul lor.

Finalul i-a aparţinut „Izvoraşului” din Cahul, care nu s-a lăsat eclipsat de concurenţa glorioasă şi s-a întrecut în cântece şi dansuri demne de o petrecere moldovenească în toată regula!

După o duminică folclorică, astăzi va avea loc Gala Laureaţilor şi vom afla unde merge marele trofeu.

Citit 669 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.