Lecturi urbane la umbra copacilor

Lecturi urbane la umbra copacilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Când aţi citit ultima oară o carte în tren, în maxi-taxi, pe plajă sau în parc? Întrebarea aceasta au adresat-o şi câţiva tineri din Tecuci concetăţenilor.

Sâmbătă, în Parcul Central al Tecuciului, s-a desfăşurat ediţia a II-a a Proiectului „Lecturi Urbane”. Acest proiect se adresează comunităţii şi face apel la responsabilitate socială. Obiectivul principal îl reprezintă încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui  la binele comunităţii.

Gabriela Deleanu, elevă clasa a XII-a Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Tecuci, şi alţi tineri voluntari care au lucrat în Biblioteca Municipală „Ştefan Petică” au fost sufletul evenimentului din centrul oraşului. Eleva a invitat mai bine de 60 de persoane pe băncile Parcului Central.

Cu ajutorul doamnelor bibliotecare, tinerii au reuşit să le capteze atenţia tuturor tecucenilor din parc. Împreună cu bibliotecarele, ei au împărţit cărţile strânse de voluntari sau donate de bibliotecă şi, bineînţeles, au citit la umbra copacilor.

Dincolo de a încuraja lectura în spaţiile publice, proiectul „Lecturi Urbane” înseamnă o stare de spirit, ne-a spus directoarea Bibliotecii din Tecuci, Manuela Cepraga, promiţând că următoarea ediţie va fi organizată în toamnă.

Citit 581 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.