22 august - Duminica românilor migranţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mâine, 22 august, în prima duminică de după Adormirea Maicii Domnului, potrivit unei hotărâri mai vechi a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, sunt sărbătoriţi românii plecaţi peste hotare.

Potrivit unui comunicat de presă al Preafericitului Daniel, Patriarhul BOR, remis Agenţiei de Presă Basilica, astfel „se arată preţuirea şi grija spirituală a ierarhilor Bisericii noastre faţă de fiii şi fiicele duhovniceşti, plecaţi din diferite motive în afara graniţelor ţării”.

Deşi mai împlinit material, când se află în alte ţări românul adevărat „trăieşte permanent cu dorul de casă, de neam şi de tradiţiile strămoşeşti, care s-au imprimat adânc în fiinţa sa”, afirmă în amintitul document Preafericitul Daniel.

Ţinând seama de nevoile spirituale ale românilor de pretutindeni, Patriarhia Română a înfiinţat mai multe eparhii şi numeroase parohii pentru românii ortodocşi care păstrează cu fidelitate comuniunea lor cu Biserica mamă, se mai arată în comunicat.

Cunoscând faptul că este foarte greu să trăieşti departe de ţară şi, în special, de cei dragi (soţ sau soţie, copii, părinţi, fraţi, surori, bunici), Biserica Ortodoxă Română se roagă pentru poporul român de pretutindeni şi îndeamnă la rugăciune, la comuniune şi conlucrare frăţească pe toţi românii ortodocşi aflaţi în diaspora, mai arată documentul citat.

Preafericitul Daniel nu uită să aprecieze contribuţia românilor care trăiesc în afara graniţelor la ameliorarea unor situaţii de criză din ţara mamă:

„Mulţumim tuturor românilor din diaspora care au contribuit în diferite forme la ajutorarea sinistraţilor afectaţi de inundaţiile recente din România. Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să dăruiască sănătate şi mântuire, bucurie şi mult ajutor tuturor românilor emigranţi, iar şederea şi activitatea lor în străinătate să se împlinească în bună înţelegere cu cetăţenii ţărilor în care se află acum, păstrând, totodată, credinţa ortodoxă şi identitatea românească, pentru a nu se înstrăina spiritual de ei înşişi şi de poporul român”.

Citit 822 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.