Uite, o luminiţă!

Uite, o luminiţă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În mijlocul comunităţilor de creştini adunate în biserici, gălăţenii a căror întreagă existenţă e construită pe baze solide - educaţie, omenie şi dragoste faţă de cei din jur - îşi pot găsi pacea sufletească şi curajul de se bucura din nou de viaţă.

Zilele trecute, ne-a scris la redacţie profesorul Mălina Miron, plăcut surprinsă de activităţile socio-educative care se desfăşoară în jurul parohiei „Sfântul Spiridon” din Galaţi.

Pentru aceia dintre dumneavoastră pe care paşii nu i-au purtat încă spre acest locaş de cult, vă spune că biserica este situată în zona de centru a oraşului, pe strada cu acelaşi nume, care ajunge din Piaţa Centrală până vizavi de Potcoava de Aur.

Copiii, cea mai de preţ comoară

Iată gândurile pe care cititoarea noastră a dorit să vi le împărtăşească: „Vineri, 13 august, mă aflam la Biserica Sf. Spiridon pentru comemorarea unui eveniment trist din viaţa mea. Am luat legătură cu gospodarii acestei biserici şi am fost fericită să văd că există  în oraşul  nostru oameni adevăraţi care fac ceva concret pentru cei năpăstuiţi. Am văzut în curtea acestei biserici o serie de clădiri al cărui rost nu l-am cunoscut”.

„Totul respira curăţenie, muncă, dragoste de frumos, pioşenie. Dar mai ales am văzut peste 20 de copii, mulţi orfani, sau din familii cu nevoi speciale. Aceşti copii primesc aici mâncare, haine, dar mai ales îngrijire, educaţie. Părintele Mogoş mi-a explicat cum se gospodăreşte biserica din surse proprii”.

„Am văzut o sală de mese, expresie a curăţeniei şi a dragostei de om, am văzut că aceşti copii erau însoţiţi de câţiva tineri, elevi de liceu sau studenţi care nu bat uşile discotecilor, ci îşi petrec aici timpul liber, educându-i pe copii şi mai târziu când începe şcoala ajutându-i la lecţii”.

„Am văzut 28 de copii cu ochii strălucitori, curaţi, cuminţi, a căror mânuţe împreunate mulţumesc Domnului pentru că n-au fost lăsaţi să cerşească sau să fure”.

„Uitaţi, aceasta e o luminiţă, nu ştiu dacă tunelul mai există, dar e o luminiţă! Oameni buni, uitaţi-vă bine în jur! Poate mai sunt luminiţe”.

Citit 495 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.