Salonul Anual al Filialei UAPR Galați 2022 se va deschide vineri, 27 ianuarie

Salonul Anual al Filialei UAPR Galați 2022 se va deschide vineri, 27 ianuarie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Muzeul de Artă Vizuală Galați organizează vernisajul Salonului anual al Filialei UAPR Galați 2022, vineri, 27 ianuarie, de la ora 12,30. Cea de-a șasea ediție a Salonului anual, în care expun artiștii locali, membrii filialei UAPR Galați, vine cu un tonus pozitiv, prezentând o serie de elemente cu caracter de revigorare a discursului plastic.

"Prezența pe simezele Muzeului de Artă Vizuală Galați a unei serii noi de plasticieni în fiecare an, vine să sublinieze buna colaborare dintre instituțiile de educație și cultură din oraş, începând cu Facultatea de Artă din cadrul Universității «Dunărea de Jos» din Galați, și adăugând un plus firesc în formarea noilor generații de plasticieni gălățeni prin alăturarea ca membri la filiala locală a UAPR. Prezența expozițională susținută pe parcursul întregului an în cadrul Galeriei de Artă «Nicolae Mantu» este apoi evidențiată sub forma unei retrospective intitulate Salonul anual", spune Eduard Costandache, curatorul expoziției şi vicepreședintele filialei Galaţi a UAPR.

Plasticianul Eduard Costandache susţine că această nouă ediție este pusă sub semnul binomului identitate - alteritate, concept ordonator care definește pe de-o parte creatorul, iar pe de alta contextul în care el își desfășoară activitatea, Saloanele filialei UAPR au calitatea de a permite evidențierea acestor două concepte, de a defini prin identitate culturală și totodată de a sublinia diferențele prin alteritate.

Salonul anual al filialei gălățene este şi un memento al personalității Marianei Tomozei Cocoș, a cărei dispariție a marcat într-un mod nefavorabil cultura locală în 2022. Individualitate distinctă în peisajul plasticii din orașul nostru, cu o îndelungă și bogată activitate în domeniu, Mariana Tomozei Cocoș s-a afirmat pe o multitudine de planuri, dintre care remarcăm critica de artă, profesoratul la Catedra de Istoria Artei în cadrul Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin", activitatea susținută de artist plastic și nu, în ultimul rând, cea de muzeograf la Muzeul de Artă Vizuală Galați.

Citit 1190 ori Ultima modificare Duminică, 05 Februarie 2023 07:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.