Smaranda Brăescu, omagiată la Muzeul „Teodor Cincu” Tecuci

Smaranda Brăescu, omagiată la Muzeul „Teodor Cincu” Tecuci
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Anul 2023 este reprezentativ pentru comemorarea a 90 de ani de la momentul în care Ziarul „Universul” a celebrat recordul mondial absolut la saltul cu parașuta atins de Smaranda Brăescu.

„Omul care, la acel moment, a sfidat legile fizicii și a gustat din adrenalina oferită de zborul la mari înălțimi. Astfel, domnul Stelian Popescu îi oferă curajoasei moldovence, din partea publicației, o cupă din bronz cu însemnele: «Smarandei Brăescu, cuceritoarea recordului mondial de parașută» și pe verso, 19 mai 1932 (San Francisco) și data predării cupei 25 martie 1933, București. Cupa îi va fi înmânată la 10 ani de când (1923), de pe aerodromul din Tecuci zboară pentru prima dată cu un avion militar pilotat de către sublocotenentul Naidinescu”, ne-a declarat muzeograful Daniela Alecsa, organizatoarea evenimentului comemorativ. 

Cu această ocazie, pe 28 martie 2023, începând cu ora 11,00,  Muzeul de Istorie „Teodor Cincu" Tecuci organizează, alături de alte instituții muzeale colaboratoare, o expoziție comemorativă. La eveniment vor fi prezentate atât cupa oferită acum 90 de ani Smarandei Brăescu de către ziarul „Universul", cât și costumele populare pe care Măndița le-a îndrăgit și le-a purtat cu drag, acolo unde dorința de a zbura în înaltul cerului a purtat-o, precum și alte obiecte, documente, fotografii probante pentru acest eveniment.

CITIȚI ȘI: Smaranda Brăescu, numită Cetăţean de Onoare al Galaţiului!

Citit 1100 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2023 09:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.