Un remake al filmului „Vertigo”, în pregătire

Un remake al filmului „Vertigo”,  în pregătire
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un remake al celebrului thriller semnat de Alfred Hitchcock, „Vertigo”, din 1958, se află în pregătire, iar Robert Downey Jr. este în negocieri pentru interpretarea rolului principal. Potrivit publicaţiei americane Deadline, citate de news.ro, Paramount Pictures a dat producţiei undă verde, cu vedeta din „Iron Man”, care va prelua rolul detectivului făcut celebru, în urmă cu peste 60 de ani, de James Stewart.

Scenariul va fi scris de Steven Knight, cunoscut pentru crearea serialului BBC de succes „Peaky Blinders”. Printre filmele la care Knight a mai lucrat se numără şi „Spencer”, „Locke” şi „Eastern Promises”. Informaţia vine la doar o zi după ce Variety a relatat că același Knight a fost angajat să scrie un nou film „Star Wars”, după ce scenariștii Damon Lindelof şi Justin Britt-Gibson au renunţat la proiect.

„Vertigo”, bazat pe romanul francez „D’entre les morts”, a primit recenzii mixte la lansare, criticii plângându-se de durata şi ritmul său, dar a devenit apoi unul dintre cele mai iubite filme ale lui Hitchcock. În cel mai recent sondaj al celor mai bune filme realizate vreodată al Sight & Sound, producţia din 1958 s-a clasat pe locul al doilea. Remake-uri ale operei regizorului includ „Psycho”, din 1998, a lui Gus Van Sant, care a primit recenzii negative, dar de atunci a câştigat un public fidel, şi, în acelaşi an, „A Perfect Murder” de Michael Douglas, o nouă interpretare a „Dial M for Murder”.

„Vertigo” a fost refăcut în 1965, ca thriller în limba tamilă, sub numele de ”Kalangarai Vilakkam”, şi a inspirat filmul lui Brian de Palma, din 1976, „Obsession”.

Downey Jr. a fost implicat cel mai recent în „Sr”, un documentar despre tatăl său, şi va fi văzut în continuare alături de Cillian Murphy şi Emily Blunt în „Oppenheimer”, al lui Christopher Nolan. Compania sa de producţie, Team Downey, a fost, de asemenea, în spatele „Perry Mason” de pe platforma HBO.

Citit 764 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 14:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.