Concert cameral la Colegiul "Vasile Alecsandri". SoNoRo Conac - Ora albastră

Concert cameral la Colegiul "Vasile Alecsandri". SoNoRo Conac - Ora albastră
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Miercuri, 6 martie, de la ora 18,00, iubitorii muzicii clasice sunt invitați la un concert de muzică clasică, care va avea loc în amfiteatrul Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi, după cum aflăm de la prof. Ion Cioroiu.

Artiștii care sunt oaspeții CNVA şi ai Galaţiului cu această ocazie sunt Răzvan Popovici (violă), Cristiana Mihart (pian) și Ioan - Dragoș Dimitriu (pian), laureați ai mai multor concursuri naționale și internaționale.Programul cuprinde interpretări ale unor lucrări de Rebecca Clarke, Gabriel Fauré, Johannes Brahms, Louis Vierne, George Enescu, Stan Golestan, Maurice Ravel, Frederic Chopin, Bach/Siloti.

Răzvan_Popovici.jpgIoan-Dragos_Dimitriu.jpegCristiana_Mihart.jpg

Turneul SoNoRo Conac a ajuns în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră. Concertul este parte a unui turneu care urmărește să atragă atenția asupra necesității salvării unor monumente importante ale patrimoniului arhitectural românesc.Artiștii care vor fi prezenți în amfiteatrul colegiului gălăţean s-au remarcat prin interpretări susținute la Paris, Viena, New York ș.a., Răzvan Popovici fiind o vreme membru al Orchestrei Filarmonicii din Berlin.

"La început de martie, acest concert este un frumos prilej de întâlnire cu muzica de calitate. Vă așteptăm!", transmit organizatorii.

Accesul la concert este liber, în baza invitației sau a rezervării locului. Rezervările se fac pe site-ul https://conac.sonoro.org/.

Citit 992 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2024 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.