Sărbătorirea lui V.A. Urechia de către macedo-români (aromâni), întâlnire culturală la Galaţi

Sărbătorirea lui V.A. Urechia de către macedo-români (aromâni), întâlnire culturală la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, în parteneriat cu Asociația Prietenie&Integrare, cotidianul "Viața liberă" și Societatea de Cultură Macedo-Română (SCMR), organizează joi, 22 februarie, începând cu ora 17,00, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” (în incinta Clubului Liberty din Ţiglina I), întâlnirea culturală „Sărbătorirea lui V.A. Urechia de către macedo-români (aromâni)”.

Invitat special este dr. în istorie Elsa Stavro, autoarea cărții „Identitatea aromânilor din Albania, de la elenizare și dictatură atee, la interculturalism”. Puteţi afla detalii despre legătura strânsă dintre Albania şi România, influenţa pe care personalităţile culturale româneşti, inclusiv V.A. Urechia, au avut-o în formarea statului independent albanez şi a unei părţi semnificative a elitei culturale de la începuturile acestuia. 

Carte de vizită

Elsa Stavro s-a născut în Tirana, Albania, pe 25 aprilie 1976. Pentru ea, literatura și istoria sunt interconectate în mod natural, fiind o parte importantă a formării sale academice. Cu două volume de versuri publicate în Albania (1996 și 2012), este inclusă în Antologia Poeziei Contemporane Albaneze în Suedia. Elsa Stavro este autoarea unor articole științifice apărute în publicații universitare din România, Ucraina și Republica Moldova. Licențiată în psihologie, cu un master în Administrație Publică și Integrare Europeană, ea are o specializare în Relațiile Rusia-UE de la Universitatea din Tartu, Estonia. A obținut, în septembrie 2022, titlul de doctor în istorie la Universitatea "Dunărea de Jos".

Articole scrise de Elsa Stavro

Citit 2280 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2024 19:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.