Manifestări andreiene la Dunărea de Jos

Manifestări andreiene la Dunărea de Jos
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul acesta, între manifestările care vor sublinia caracterul apostolic al misiunii slujitorilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos vor fi câteva speciale, cu mare încărcătură duhovnicească.

20 de ani de „Călăuză Ortodoxă”

Simpozionul închinat celor 20 de ani de activitate ai revistei eparhiale „Călăuza Ortodoxă”, organizat cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian al Dunării de Jos. Va evidenţia nu numai creşterile cantitative, ci şi cele calitative ale presei creştine la Dunărea de Jos. Vor fi câteva lansări de carte cu mesaj creştin.

Manifestarea va începe mâine, la ora 10,00, la sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu”, din cadrul Centrul Eparhial Galaţi.

Deschidere oficială, cu rugăciune

Duminică, toată suflarea se va afla în Catedrala Galaţilor, unde va avea loc deschiderea oficială a Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, care va începe cu Sfânta Liturghie arhierească.

Ca în fiecare an, alături de gazde - Înalt Prea Sfinţitul Casian şi, cu siguranţă, domnul primar Dumitru Nicolae - vor onora frumoasa şi istorica sărbătoare mai mulţi arhierei ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Sfinţirea picturii la Biserica Seminarului Teologic

Luni, încă de la primele ore ale dimineţii, centrul de greutate al sărbătorii se va muta la cea mai frumoasă şi tânără Biserică misionară de la Dunărea de Jos - Capela Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi.

La instituţia condusă administrativ de părintele director Costel Bulgaru vom participa la sfinţirea picturii în frescă realizată de pictorul Alexandru Conţ. Sfinţirea şi Liturghia arhierească vor fi săvârşite de Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos şi un sobor de Arhierei ai Sfântului Sinod al BOR.

Cu acest prilej, va fi oferit spre închinare un fragment din lemnul Sfintei Cruci, care există la nivelul Eparhiei noastre.        

Fiind ziua seminarului, vor fi şi alte manifestări, între care Simpozionul „Mărturisirea dreptei credinţe reflectată în viaţa de familie şi de seminar”, plus o expoziţie de icoane realizate de seminariştii gălăţeni de la clasa de „Patrimoniu”.

Concert de muzică bizantină

Tot luni, 29 noiembrie, în jurul orei 17.00, la Teatrul „Nae Leonard”, seminariştii ne invită la un concert în care „Toată suflarea să-L laude pe Domnul”. Ca de obicei, vor onora sărbătoarea instituţiei gălăţene  colegi de la alte instituţii similare din ţară.

Citit 731 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.