Cronică de cenaclu: Labirintul cochiliei de melc

Cronică de cenaclu: Labirintul cochiliei de melc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"plouă leneş/ fericirea cade alene pe vitraliul-inimă/ am o pânză de lumină în suflet/ păianjenul/ stigmatizat cu o cruce/ are un singur ochi/ nu clipeşte/ aşa L-am închis pe Dumnezeu în mine". (Sabina Daniela Penciu, păianjenul)

Ion Avram: "Aş împărţi textele prezentate în două categorii. Din prima categorie sunt textele care mi se par meditative, un pic filozofarde, facile, dar îi fac bine. Din a doua categorie sunt textele cu ritm interior în care apare autorul pe care-l cunoaştem noi într-o formă de clasic modern cu mult lirism ".

Andrei Velea: "O încurajez să se desprindă de poezia căutată şi îi sugerez să caute inspirația în jurul ei, în palpabil.  "păianjenul" este cel mai reuşit text, original, are o parte metafizică într-un cadru frumos".

Tudor Neacşu: "Am găsit materie poetică, cadre poetice destul de personale ; mi se pare că e bine, dar mi-aş fi dorit să prezinte mai multe texte".

Stela Iorga: "Autorul nu-şi pune întrebări numai din universul apropiat, nu copie pe nimeni, are intuiţie artistică şi ai spune că scrie de multă vreme; textele au mesaj, limbaj propriu, te marchează, sunt scrise cu o sinceritate covârşitoare".

Nicoleta Onofrei: "Nimic forţat, nu mai este directă, spune atât cât trebuie ; îşi păstrează personalitatea şi pentru aceasta îţi trebuie inteligenţă."

Anca Şerban-Gaiu: "Mi-aş dori să renunţe la timiditate în scris, poate să dea mai mult, pare o poezie cuminte, sinceră şi sensibilă".

Cristina Dobreanu: "Sunt expresii comune, există atmosferă, cuvinte spuse direct care par să nu spună nimic, poţi spune că-i banal, totuşi reuşeşte să treacă de banal, nu cade în simplism ; sunt de părere că a citit texte mai puternice".

a.g.secară: "E o tensiune creată de îndoiala existenţei lui Dumnezeu, pare a fi o tensiune de neon de  spital care pâlpâie, este limpede, dar nu se vede nimic, parcă lipseşte fiorul liric, încearcă un fel de metafizică".

Octavian Miclescu: "N-aş vrea să dau verdicte dacă există poezie, par texte fade ; s-a spus că autorul se salvează, dar n-am găsit unde, cred că şi-a propus prea mult, nu s-a ridicat la nivelul pe care-l cunosc de scurtă vreme".

P.S. Astăzi ne va citi, tot la orele 18 trecute fix, la sediul Cotidianului "Viaţa Liberă", Laurențiu Pascal.

Citit 633 ori Ultima modificare Vineri, 31 Ianuarie 2014 11:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.