Noaptea Muzeelor la Galaţi: MII DE GĂLĂŢENI au luat cu asalt instituţiile de cultură

Noaptea Muzeelor la Galaţi: MII DE GĂLĂŢENI au luat cu asalt instituţiile de cultură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sâmbătă spre duminică, în cadrul unui eveniment derulat la nivel internaţional, muzeele din Galaţi s-au bucurat de prezenţa a mii de gălăţeni * Ne-am dori ca măcar o parte să revină la muzeu şi în timpul programului obişnuit de vizitare, mai ales că preţurile biletelor nu sunt prohibitive


Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii a fost luat cu asalt în noaptea de sâmbătă spre duminică, 5.800 de gălăţeni dorind să viziteze gratuit secţiile instituţiei. Evenimentul Noaptea Muzeelor a avut, la fel ca anul trecut, un succes în rândul publicului, instituţia înregistrând, la ora 19,00, peste 1.000 de vizitatori care i-au trecut pragul. Cu mic, cu mare, familii întregi au pornit spre muzeu, făcând slalom printre maşinile parcate pe întreg trotuarul de lângă gardul din jurul muzeului de către vizitatorii care nu au dorit să îşi lase maşina acasă.

Toate secţiile Complexului Muzeal au atras ca un magnet vizitatorii, în special Acvariul, Observatorul Astronomic şi expoziţiile temporare sau permanente, formându-se cozi interminabile în special la telescoapele de pe terasa de observaţii, cu atât mai mult cu cât cerul se înseninase nesperat, fiind potrivit pentru urmărirea stelelor. Observatorul Astronomic şi Planetariul au fost vizitate de nu mai puţin de 2.262 de persoane, conform evidenţei instituţiei muzeale.

Şi „Casa Colecţiilor” (fosta Farmacie Ţinc), din cadrul Muzreului Judeţean de Istorie,  s-a bucurat de vizita a sute de gălăţeni, care au putut admira expoziţii ample de timbre rare şi de medalii româneşti.

La Muzeul de Artă Vizuală, mai puţină lume decât în anii trecuţi

Prezenţă mai slabă decât în anii trecuţi a fost înregistrată la Muzeul de Artă Vizuală, explicată prin schimbarea sediului instituţiei, pe care mulţi gălăţeni practic nu ştiu acum unde să o găsească. Cu toate acestea, un număr mare de vizitatori au călcat pragul Muzeului, bucurându-se şi de un concert susţinut de formaţiile Strada Mare şi X-perience. Deşi Muzeul de Artă Vizuală şi-a deschis porţile la 19,30, au fost persoane care la ora 19,00 băteau nerăbdător din picior la uşa instituţiei.

 

Citeşte şi: Peste 220 de edituri din ţară şi străinătate vin la Galaţi

Citit 1121 ori Ultima modificare Duminică, 18 Mai 2014 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.