Peste 220 de EDITURI vin la Galaţi. Iată PROGRAMUL COMPLET al Festivalului Cărţii "Axis Libri"

Peste 220 de EDITURI vin la Galaţi. Iată PROGRAMUL COMPLET al Festivalului Cărţii "Axis Libri"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Programul complet al primei zile a manifestării


Ediţia a VI-a a Festivalul Naţional al Cărţii ”Axis Libri” începe astăzi şi se termină sâmbătă, 24 mai. Evenimentul se va defăşura pe Aleea Domnească de la P-uri şi în alte spaţii şi va aduce la Galaţi reprezentanţi a peste 220 de edituri româneşti şi străine, precum şi numeroase personalităţi culturale.

Festivalul începe astăzi, de la 10,00, cu muzică de promenadă (Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos” - CCDJ), urmată de un recital al grupului vocal „Allegria”. La ora 11,00 va fi deschiderea oficială a târgului, cu alocuţiunile directorului Bibliotecii, Zanfir Ilie, ale oficialităţilor şi invitaţilor speciali. Urmează deschiderea ediţiei a V-a a campaniei de promovare a lecturii, apoi un moment muzical cu copiii de la Grădiniţa ”Parfumul Teilor”, urmat de „Tradiţii şi obiceiuri din zona de sud a Moldovei”, prezentate de elevii claselor primare ai Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Tuluceşti.

Seria lansărilor de carte începe la 12,45: „Ochiul de sticlă”, dramaturgie de Katia Nanu, şi „Destăinuirile îngerului păzitor”, roman de Viorel Chiurtu, Editura Axis Libri Galaţi. La 13,30 vor fi lansate volumele ”Portretul unei zeităţi întunecate”, de Gisele Vanhese şi „Chimera între ziduri", poezie de Nicoleta Onofrei, Editura Timpul Iaşi; „Literatura română de azi, vol I” de Ioan Holban, Editura Tipo-Moldova Iaşi, iar la 14,10 - „Cantilene în poezia zilei”, de Liliana Spătaru, Editura Sinteze Galaţi.

La ora 14,30, profesorii Onorica Tofan şi Vasile Leonte prezintă reviste şcolare gălăţene, după care, la 15,00, Editura Tracus Arte Bucureşti va prezenta cărţile: „Căderea în sus a corpurilor grele”, de Ioan Es. Pop; „Stăpânul spaimei”, de Cornel Ivanciuc; „Sissi”, de Pavel Şuşară; „Viaţa pe bază de abonament”, de Ioan Matei; „Das Mioritza Reich”, de Victor Cilincă.

La ora 16,00, urmează prezentarea revistei „Carmina Balcanica” şi lansările de la Editura Eikon Cluj: „Et in America... Lumi în oglindă”, de Mihaela Albu; „Excomunicările maşinii de scris”, de Dan Anghelescu, „Atlas. Prin lume şi prin noi înşine”, de Horea Porumb. La ora 17,00, Editura Opera Magna prezintă „Poemele Cotnarului” şi „Din poemele vinului”, iar la 17,30 vor fi lansate „După Pharsalus”, roman de Constantin Vremuleţ, „Galaţiul, aşa cum mi-l amintesc”, de Săndel Dumitru, „Din cauza poeţilor din preajmă”, de Gelu Ciorici-Şipote.

La 18,30 a fost programată prelegerea generalului Iulian Vlad, după care Aurel I. Rogojan vine cu volumele „Apusul Agorei: România sub al şaselea "...escu”; "1989: Dintr-o iarnă în alta ... România în resorturile secrete ale istoriei”; „Fereastra serviciilor secrete: România în jocul strategiilor globale”.

De la 19,30 va avea loc un spectacol-divertisment al CCDJ.

Citit 1768 ori Ultima modificare Luni, 19 Mai 2014 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.