Poftim cultură! Bani de la BUGETUL LOCAL pentru editarea de reviste, albume şi cărţi

Poftim cultură! Bani de la BUGETUL LOCAL pentru editarea de reviste, albume şi cărţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 175.900 de lei au fost alocate de la bugetul local, prin votul consilierilor Galaţiului, pentru finanţarea a 15 publicaţii - reviste de cultură, cărţi şi albume. Iată unde merg cele mai importante finanţări.

Cea mai mare sumă de bani, 59.900 de lei, va merge pentru editarea lucrării "Galaţi – Oraşul de la Dunăre” – o mapă de prezentare care conţine albumul propriu-zis cu imagini color inedite din oraşul nostru şi un set de cărţi poştale tot cu imagini din Galaţi. Banii au fost solicitaţi şi alocaţi Fundaţiei Umanitare „Theo”, înfiinţată în martie 2011, din dorinţa de a veni în ajutorul persoanelor defavorizate. Şi tot Fundaţia „Theo” va primi şi 18.000 de lei de la bugetul local pentru editarea lucrării "Galaţi – Ghid turistic”, tot un album cu imagini color din oraşul nostru.

Pe locul trei în topul finanţărilor, cu 13.500 de lei se află editarea albumului "Personalităţi din Galaţi" realizat de artistul plastic Viorel Baciu, iar banii vor ajunge la Tipografia Opanis 2006.

Nu mai puţin de 12.000 de lei au fost alocaţi pentru Revista “Antares”, iar sume mai mici pentru revistele „Antares-Axis”, „Axis Libri”, „Dominus” şi „Boema”. Pentru editarea de către Biblioteca „V.A.Urechia” a lucrării „Oameni în memoria Galaţiului: Aniversări 2012 – 2013” s-au alocat 11.800 de lei, iar pentru finanţarea lucrării „Semne ale clipei”, autor Sergiu Dumitrescu – 11.000 de lei. Sculptorul a explicat că Muzeul de Arte Vizuale Galaţi va găzdui expoziţia lucrărilor sale din ultimii zece ani, iar cu această ocazie doreşte să includă lucrările personale într-un catalog care să poată fi pus la dispoziţia gălăţenilor.

Citeşte şi: S-au pus bine cu DUMNEZEU! Iată câţi BANI au împărţit aleşii locali BISERICILOR

Citit 757 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iunie 2014 11:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.