Victor Cilincă şi-a lansat „Abecedarul istoric gălăţean”

Victor Cilincă şi-a lansat „Abecedarul istoric gălăţean”
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Cunoscutul scriitor, dramaturg şi nu în ultimul rând colegul nostru, Victor Cilincă, a lansat vineri, 31 iulie, la Cafeneaua Ethos, cartea „Abecedar istoric gălăţean”. Evenimentul a fost găzduit cu generozitate de Marcel Capriş, salvatorul Casei Serfioti (cafeneaua Ethos), loc unde venea cândva şi doamna Elena Cuza. De asemenea, Marcel Capriş a făcut şi o scurtă prezentare  a cărţii şi a autorului menţionând că e prima carte de istorie documentată, spusă pe înţelesul copiilor şi adolescenţilor, pentru a fi povestită de aceştia părinţilor şi bunicilor „prea ocupaţi cu supravieţuirea”.

La eveniment a fost prezentă şi Ana Mirică Bobiţ, elevă la Şcoala „Mihai Eminescu” câştigătoare a multor premii de poezie naţionale şi internaţionale, care a cucerit asistenţa prin gândirea sa matură, dar şi prin sinceritatea specifică vârstei, primind aplause pentru prezentarea făcută cărţii.

În volum sunt cuprinse şi două piese mici de teatru şcolar, dintre care şi „Decoraţia”, pusă în scenă de elevii secţiei „Arta actorului” a Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin”.

Tina Roman, absolventă a aceluiaşi liceu, în prezent studentă la Conservatorul Internaţional de Muzică din Paris, unde studiază flautul, a încântat publicul cu melodii vechi din repertoriul naţional şi internaţional.

La finalul serii, din care n-a lipsit nici dansul, Victor Cilincă s-a declarat foarte mulţumit de realizarea evenimentului, la care au participat gălăţeni de toate vârstele, prieteni mai vechi şi mai noi, atât din Galaţi, cât şi din Brăila.

În prezent, colegul nostru are în lucru mai multe proiecte ambiţioase: un nou roman pentru un concurs, un libret complet în versuri care i-a fost cerut, dar şi ultimele retuşuri ale unei cărţi la care lucrează de 14 ani. Asta pentru că, se ştie, Victor este un perfecţionist!

Citit 1867 ori Ultima modificare Marți, 04 August 2015 13:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.