Elevii au început şcoala la muzeu - Altfel de lecţii de istorie

Elevii au început şcoala la muzeu - Altfel de lecţii de istorie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 22 organizează în perioada 1-4 septembrie, între orele 9,00 - 11,00, o serie de activităţi în cadrul proiectului "Şcoala de vară: Să învăţăm istoria la muzeu". Muzeograful Valentin Bodea a prezentat, ieri, un bun muzeistic cu valoare deosebită.

Astăzi, 2 septembrie, elevii vor vizita secţiile Muzeului de Istorie „Paul Păltănea”, vor fotografia exponatele care i-au impresionat şi le vor prezenta în cadrul unei expoziţii.

În cea de a treia zi, elevii vor vizita şi vor fotografia trei monumente istorice din municipiul Galaţi, sub îndrumarea muzeografului Valentin Bodea şi a profesoarei Charlotte Barbu.

Vineri, 4 septembrie, elevii vor participa la un atelier de creare a unui afiş, din fotografiile făcute, şi îşi vor prezenta expoziţia de fotografii la Şcoala Gimnazială nr. 22.

Scopul activităţilor este de a stimula interesul elevilor pentru cunoaşterea istoriei, dar şi implicarea acestora în valorificarea patrimoniului cultural.

Citit 2106 ori Ultima modificare Marți, 01 Septembrie 2015 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.