Piatră de temelie la fostul Schit Zimbru

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Arhiereul locului - Prea Sfinţitul Casian Crăciun - va pune piatra de temelie pe locul vechii aşezări monahale *

Canonizarea Sfântului Rafail de la Bursucani, între 5-7 martie 2008, a scos din anonimat localitatea gălăţeană Bursucani din comuna Bălăbăneşti. Mai ales, a readus în atenţia contemporanilor o istorie creştină mai veche, cea a fostului Schit Zimbru, aşezare monahală ce a fost ridicată în bătrânul codru al „Ghenghii” în anul 1793, consemnăm din relatarea (din 1944) părintelui Gheorghe Bârsan, fost slujitor al acestui altar.

Până la secularizarea averilor mănăstireşti, în 1864, sfântul locaş a aparţinut de Mănăstirea Adam, iar de anul trecut, actualul Arhiereu al locului a hotărât reluarea rugăciunii în acest loc tainic, plin de istorie şi sfinţenie.

Se continuă o istorie

Astăzi, la primele ore ale dimineţii, pe fostul loc al Schitului Zimbru va fi reluată rugăciunea sfinţitoare. Arhiereul locului va săvârşi Sfânta Liturghie, alături de părintele Cezar Gagiu; apoi, va fi aşeză piatra de temelie pentru (re)zidirea fostului schit cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Vechiul şi noul schit de la Zimbru îl va avea ca al doilea Ocrotitor spiritual pe Sfântul Rafail de la Agapia Veche, sfânt născut în ţinutul Bursucani.

Binecuvântarea Bisericii „Sfinţii Voievozi” din Bursucani

Tot astăzi, Înalt Prea Sfinţitul Casian Crăciun va binecuvânta lucrările de restaurare la vechea Biserică din satul Bursucani, loc în care au fost păstrate catapeteasma şi câteva icoane de la fostul Schit Zimbru. De aceea, cei dornici să revină în această Casă a Îngerilor lui Dumnezeu, sunt aşteptaţi la rugăciune în jurul orei 12.00.

Citit 678 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.