Spectatori, veniţi să deveniţi actori!

Spectatori, veniţi să deveniţi actori!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte” deschide o stagiune de criză *

O premieră mai puţin obişnuită, anunţă directorul Teatrului Dramatic, Vlad Vasiliu, în deschiderea stagiunii 2009-2010. E vorba de „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, un spectacol realizat de regizorul Cătălin Vasiliu pentru publicul tânăr şi nu numai.

„Nu vreau să spun prea multe, veniţi să vedeţi piesa. Va fi un spectacol interactiv,  tinerii spectatori vor fi invitaţi să joace, să devină actori. Se va miza pe improvizaţie. Un fel de commedia dell’ arte”, ne-a spus  directorul Vlad Vasiliu.  

Acesta a mai precizat că, pentru prima dată, Teatrul Dramatic şi-a extins repertoriul pentru un segment de public care nu prea a avut parte de spectacole: „E vorba de copiii între 7 şi 15 ani, care nu mai merg la Teatrul de Păpuşi şi nici la piesele pentru oameni mari. Dacă nu le oferim o alternativă, îi pierdem de spectatori şi nu e bine. Trebuie obişnuiţi să vină la teatru”.  

Piesa este o adaptare de Cătălin Vasiliu după textul basmului cu acelaşi nume scris de Petre Ispirescu. Din distribuţie fac parte: Dan Căpăţână, Aureliu Bâtcă, Cristian Gheorghe, Ciprian Braşoveanu, Marius Smântână, Iulian Costea, George Breabăn şi Carmen Frunză.

Sâmbătă şi duminică, începând cu ora 19.00, se va juca această premiera, care se pare că va fi şi singura până la sfârşitul anului. 

„E un an destul de dificil pentru noi. Criza o simţim din plin. Avem un spectacol aprobat, dar nu ştim dacă-l vom putea pune în scenă, pentru că nu avem fonduri. Dar vom încerca să facem în aşa fel ca spectatorii noştri să poată veni la teatru şi să aibă ce vedea”.

„Vom relua spectacolele din stagiunea anterioară, vom monta spectacole de poezie de Marin Sorescu, vom face spectacole-lectură din piesele scrise de dramaturgi gălăţeni. Tot ce se poate monta cu fonduri puţine. Asta e”, a mai precizat Vlad Vasiliu.

Citit 3132 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.