Nivelul fluviului Sena a crescut, în Paris, până la 5,82 metri peste cotele normale
Foto: Costel Grigoriu

Nivelul fluviului Sena a crescut, în Paris, până la 5,82 metri peste cotele normale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fluviul Sena, care s-a revărsat peste străzile din Paris, a ajuns, luni, la aproximativ 5,82 metr peste cotele normalei, iar autoritățile se așteaptă ca nivelul apei să înceapă să scadă marți. Mai multe zone de periferie sunt inundate, iar o parte din locuitori se deplasează cu ajutorul bărcilor, în timp ce mai multe sute de persoane au fost evacuate din propriile case.

Aproximativ 1.500 de oameni au fost evacuați din case, duminică, iar câteva locuințe au rămas fără energie electrică, au mai  informat autoritățile.

Conform Mediafax, ultimele inundații majore au avut loc în anul 2016, când fluviul a ajuns până la 6.1 metri peste cotele normale.

N.R. Imaginile cu Sena revărsată ne-au fost trimise pe adresa redacţiei de Costel Grigoriu, un gălăţean stabilit în Spania de foarte mulţi ani, care urmăreşte în continuare ce se întâmplă în Galaţi şi în ţară prin intermediul "Vieţii libere" şi a ţinut să ne ofere, la rândul său, momentele zilei în Franţa, surprinse într-un scurt concediu la Paris.

Citit 2773 ori Ultima modificare Luni, 29 Ianuarie 2018 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.