Un avion de pasageri s-a prăbușit în apropiere de Moscova

Un avion de pasageri s-a prăbușit în apropiere de Moscova
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE - Avionul de pasageri care s-a prăbușit duminică în Rusia nu avea nicio problemă tehnică, iar piloții nu au solicitat o aterizare de urgență, a anunțat compania aeriană Saratov Airlines, relatează site-ul agenției Tass.

"Echipajul era experimentat, avionul era de încredere. Nu a fost semnalată nicio problemă tehnică. Echipajul nu a solicitat o aterizare de urgență pe aeroportul Zukovski (n.a. - aflat la 40 de kilometri sud-est de Moscova)", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Elena Voronova.


Un avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines, cu 71 de persoane la bord, s-a prăbușit duminică la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova, relatează site-urile BBC News și Russia Today.

Aeronava Antonov An-148 transporta 65 de pasageri și șase membri ai echipajului pe ruta Moscova-Orsk.

Potrivit unui oficial al serviciilor de intervenție citat de presa rusă, avionul s-a prăbușit în apropiere de localitatea Argunovo, aflată la aproximativ 80 de kilometri sud-est de Moscova.

"Nu există nicio șansă pentru a mai descoperi supraviețuitori", a mai precizat sursa citată.

Cursa regională a dispărut de pe radare la scurt timp după ce a părăsit aeroportul din Moscova către orașul din apropiere de Munții Ural.

Un reprezentant al serviciilor de urgență a confirmat pentru agenția Tass descoperirea unor fragmente ale avionului de pasageri în districtul Ramenskoye din regiunea administrativă Moscova.

"Echipele de salvare au ajuns la locul accidentului. În zona localității Stepanovskoye, au fost descoperite fragmente din aeronava An-148, precum și mai multe trupuri neînsuflețite", a declarat oficialul rus, confirmând că nu există niciun supraviețuitor.

Ministrul rus al Transporturilor, Maxim Sokolov, s-a deplasat de urgență la locul accidentului. Cauza prăbușirii aeronavei urmează să fie stabilită de către anchetatori, iar variantele luate în calcul sunt condițiile meteo, o eroare de pilotaj sau o defecțiune tehnică. Totuși, autoritățile au precizat că nu sunt condiții meteo extreme în regiune.

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat condoleanțele față de rudele victimelor și le-a cerut autorităților să constituie o comisie specială de anchetă, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit site-ului Flightradar24, care oferă informații în timp real despre cursele aeriene la nivel global (destinație, localizare, tipul aeronavei, altitudine, viteză), aeronava Antonov An-148 a dispărut de pe radare la 5 minute după decolarea din Moscova, efectuând o coborâre de aproximativ 1.000 de metri pe minut înainte de pierderea semnalului.

Compania rusă Saratov Airlines a fost interzisă în 2015 de la operarea zborurilor internaționale, după ce inspectorii au descoperit în cabina unei aeronave de linie o persoană care nu era autorizată să facă parte din echipajul de zbor. Interdicția a fost ridicată în 2016, iar compania și-a restrâns activitatea. În prezent, Saratov Airlines operează în principal curse interne, dar face legătura și către cele mai importante oraşe din Armenia și Georgia.

Sursa: mediafax.ro 

Citit 3532 ori Ultima modificare Duminică, 11 Februarie 2018 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.