UE ar putea să nu mai primească americani

UE ar putea să nu mai primească americani
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Oficiali de la Bruxelles au declarat că Uniunea Europeană analizează varianta de a le recomanda statelor membre să nu primească cetăţeni americani după deschiderea graniţelor. Măsura ar urma să fie luată în contextul în care numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 din SUA continuă să crească, scrie CNN.

Jurnaliştii de la The New York Times scriu că au intrat în posesia a doua liste cu ţările care ar putea avea acces în statele membre UE după 1 iulie, odată cu deschiderea graniţelor. Potrivit acestora, de pe cele două liste lipsesc ţări precum Brazilia, Rusia, Statele Unite şi alte naţiuni în care numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească. Statele europene analizează cele două liste şi principalul criteriu este cel referitor la felul în care evoluează numărul cazurilor. Potrivit listelor, cetăţenii chinezi ar urma să fie bineveniţi în Europa, la fel ca şi cei din ţări precum Uganda, Cuba şi Vietnam. Dar sunt excluşi cei din SUA şi alte ţări considerate prea riscante, din cauza răspândirii virusului.

O decizie finală privind accesul cetăţenilor americani ar urma să fie luată la începutul săptămânii viitoare, înainte de 1 iulie, când se vor deschide graniţele. „Criteriile se vor concentra pe circulaţia virusului”, a spus un diplomat al UE pentru CNN, adăugând că Bruxellesul urmăreşte să ţină departe călătorii din ţările „unde virusul circulă cel mai activ”. Deocamdată nu a fost luată o decizie în acest sens şi, oricum, fiecare ţară membră va hotărî cine poate intra. Bruxellesul poate face doar recomandări în acest sens.

Citit 893 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iunie 2020 18:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.