Cetăţenii Republicii Moldova vor putea vota şi la Galaţi

Cetăţenii Republicii Moldova vor putea vota şi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cetăţenii Republicii Moldova pot vota duminică, la turul doi al alegerilor prezidenţiale din această ţară, în 13 secţii organizate pe teritoriul României.

Două secţii se află în Bucureşti - una la sediul Ambasadei Republicii Moldova în ţara noastră şi una la sediul Autorităţii Electorale Permanente.

Mai sunt organizate secţii de votare în Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi (la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi - n.r.), Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Timişoara.

Potrivit însărcinatului cu afaceri ad interim al Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, Emil Jacotă, la primul tur al prezidenţialelor din ţara vecină au votat, în România, peste 10.000 de cetăţeni.

Diplomatul afirmă că la respectivele secţii vor fi disponibile măşti de protecţie sanitară iar procesul de vot se va desfăşura între orele 7,00 şi 21,00, cu posibilitatea de prelungire.

Lista cu adresele complete ale secţiilor de votare din afara Republicii Moldova, implicit şi din România, poate fi accesată pe site-ul Comisiei Electorale Centrale (CEC), la adresa: diaspora.cec.md.

Potrivit legislaţiei, studenţii care învaţă în România, indiferent de cetăţenie, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rutele călătoriilor.

În turul doi al alegerilor prezidenţiale se vor confrunta Maia Sandu, proeuropeană, care a câştigat primul tur de scrutin cu 36,16 la sută din voturi, şi preşedintele socialist în exerciţiu, Igor Dodon, care a acumulat 32,61 la sută din sufragii.

Citit 1050 ori Ultima modificare Joi, 12 Noiembrie 2020 21:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.