Germania. Cancelarul Olaf Scholz, în cădere liberă în sondajele de opinie

Germania. Cancelarul Olaf Scholz, în cădere liberă în sondajele de opinie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Circa 62 la sută dintre cetăţenii Germaniei sunt nemulţumiţi de guvernul cancelarului Olaf Scholz, potrivit unui sondaj realizat de institutul INSA pentru ziarul Bild am Sonntag, transmite dpa. Doar 25 la sută dintre respondenţi au declarat că sunt mulţumiţi de Scholz, potrivit sondajului citat, dat publicităţii duminică.

Evaluarea coaliţiei aflate la guvernare - formată din Partidul Social-Democrat (SPD) al lui Scholz, Liber Democraţi (FDP, pro-business) şi Verzi - a fost la fel de negativă: 65 la sută dintre germani s-au declarat nemulţumiţi de activitatea guvernului federal şi doar 27 la sută s-au declarat satisfăcuţi.

Sondajul a vizat obţinerea unei aprecieri generale a activităţii coaliţiei, nu o evaluare asupra unor teme specifice.

Potrivit Bild am Sonntag, într-un sondaj echivalent care a fost realizat la începutul lunii martie, 46 la sută dintre cei chestionaţi s-au declarat mulţumiţi de activitatea lui Scholz, în timp ce 39 la sută au declarat că nu sunt mulţumiţi.

Executivul german sub conducerea lui Scholz s-a confruntat cu mai multe provocări, între care creşterea nivelului de trai şi a preţurilor la energie, consecinţe ale războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Citit 709 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.