Atac armat la o școală din Rusia. Cel puțin nouă morți și 20 de răniți

Atac armat la o școală din Rusia. Cel puțin nouă morți și 20 de răniți
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un bărbat înarmat a ucis cel puțin nouă persoane și a rănit alte 20, la o școală din orașul rus Ijevsk, a anunțat agenția rusă de presă TASS, citând poliția locală, transmite Reuters. Nouă persoane au fost ucise, a anunțat comitetul de anchetă rus, precizând că printre victime se numără cinci elevi, doi profesori și doi agenți de securitate.

Atacul a avut loc la Şcoala Nr. 88, în care se aflau în jur de 1.000 de elevi și 80 de profesori. Școala este situată în centrul orașului Ijevsk, care are aproximativ 650.000 de locuitori.

Ministerul de Interne rus a precizat că atacatorul s-a sinucis. Potrivit TASS, atacatorul ”purta un tricou negru cu simboluri naziste și o cagulă”. Bărbatul nu avea niciun document de identitate asupra sa. Atacatorul ar fi fost înarmat cu două pistoale, conform autorităților ruse.

Nu există detalii nici cu privire la posibilul motiv al sângerosului atac. Pe rețelele sociale au apărut informații conform cărora atacatorul ar fi fost un soldat mobilizat care nu voia să meargă la război în Ucraina.

Citit 1003 ori Ultima modificare Marți, 27 Septembrie 2022 01:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.