Violențe în Paris: confruntări între poliție și participanții la mitingul în memoria celor trei kurzi uciși

Violențe în Paris: confruntări între poliție și participanții la mitingul în memoria celor trei kurzi uciși
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Violențe la Paris, unde au loc sâmbătă confruntări între poliție și participanții la mitingul în memoria celor trei kurzi uciși de un bărbat care și-a motivat atacul spunând că e rasist. Cel puțin patru mașini au fost răsturnate, din care cel puțin una incendiată. Manifestanții au aruncat cu pietre, iar forțele de ordine au tras asupra lor cu gaze lacrimogene.

Un pensionar francez este suspectat că a ucis trei kurzi și că a rănit alte trei persoane în apropierea unui centru cultural kurd din Paris, vineri, 23 decembrie. El le-a spus anchetatorilor că a comis atacul pentru că este „rasist”.

Suspectul, un mecanic de tren pensionar de naționalitate franceză, a tras de mai multe ori vineri, cu puțin înainte de prânz, pe rue d'Enghien, într-un cartier comercial aglomerat, popular în rândul comunității kurde din centrul Parisului.

Trei persoane, o femeie și doi bărbați, au fost ucise, iar trei bărbați au fost răniți, dintre care unul grav, potrivit ultimelor informații.

Femeia ucisă, Emine Kara, era lider al Mișcării Femeilor Kurde din Franța, potrivit Consiliului Democrat Kurd din Franța (CDK-F). Ea făcuse o cerere de azil politic „respinsă de autoritățile franceze”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al mișcării, Agit Polat.

Cei doi bărbați decedați sunt Abdulrahman Kizil, „un cetățean kurd obișnuit” care frecventa asociația zilnic, și Mir Perwer, un artist kurd recunoscut ca refugiat politic, potrivit CDK-F.

Citit 1002 ori Ultima modificare Duminică, 25 Decembrie 2022 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.