Cea mai devastatoare furtună din istorie: Cel puțin 56 de oameni au murit în Statele Unite

Cea mai devastatoare furtună din istorie: Cel puțin 56 de oameni au murit în Statele Unite
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Furtunile masive de zăpadă din Statele Unite, care au adus temperaturi extreme, continuă să facă victime: cel puțin 56 de oameni au murit, 28 dintre ei doar în vestul statului New York, conform BBC și CNN. Amploarea furtunii este fără precedent, întinzându-se din Canada până la Rio Grande, fluviu aflat la granița dintre SUA și Mexic, anunță Hotnews.

Furtuna, care se întinde din Canada până la granița cu Mexicul și a adus temperaturi extreme, a ucis cel puțin 56 de persoane. 28 au murit doar în vestul statului New York, majoritatea în Buffalo, unul dintre cele mai afectate orașe. Oamenii au fost găsiți înghețați în mașini, pe stradă sau în case. Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a declarat pentru CNN că este „cea mai devastatoare furtună din istorie”.

Furtunile, care au adus viscol puternic, ploi înghețate, inundații și temperaturi polare, au doborât linii electrice, au cauzat accidente mortale pe autostrăzi și au dus la anularea a mii de zboruri. Ploaia înghețată a acoperit mare parte din nord-vest cu gheață, în timp ce nord-estul s-a confruntat cu amenințarea inundațiilor. Întreruperile de curent au afectat peste un milion de case și întreprinderi, potrivit site-ului PowerOutage. 

Citit 687 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2022 15:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.