De la 1 ianuarie 2023, Suedia revine la cârma Uniunii Europene

De la 1 ianuarie 2023, Suedia revine la cârma Uniunii Europene
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De la 1 ianuarie 2023, președinția rotativă a Uniunii Europene va fi preluată de Suedia, până în iunie 2023.

La 1 ianuarie 2023, Cehia predă ștafeta conducerii Uniunii Europene Suediei, care va asigura conducerea UE pe o perioadă de sase luni. Conform HotNews, prioritățile Suediei în ceea ce privește șefia UE se referă la prioritățile geopolitice și economice actuale cu care se confruntă Uniunea Europeană.

Pe plan extern, Suedia va acorda atenție sporită războiului din Ucraina și se va preocupa de extinderea UE. Președinția suedeză va manifesta un interes sporit pentru unitate în situația actuală de criză. În ceea ce privește afacerile interne, sursa citată susține că Suedia se va axa pe politicile migrației, pe combaterea crimei organizate, a terorismului și a extremismului violent. Noua ţară aflată la conducerea UE va pleda pentru reducerea sărăciei și excluziunii sociale datorate ultimelor evenimente mondiale: pandemia de Covid 19, criza energetică și creșterea inflației.

Logo-ul președinției Suediei la Consiliul Uniunii Europene este reprezentat de formula „sweden2023.eu”, scrise cu galben și alb, pe un fond albastru. Suedia a mai deținut conducerea Uniunii Europene în anii 2001 și 2009.

Citit 670 ori Ultima modificare Duminică, 01 Ianuarie 2023 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.