Amazon va renunța la 18.000 de angajați

Amazon va renunța la 18.000 de angajați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Amazon anunța, în noiembrie 2022, că va face concedieri. Estimările erau atunci că vor fi peste 10.000 de oameni, dar compania a comunicat acum numărul precis, fiind vorba despre 18.000 de persoane. Este cel mai mare număr anunțat de o companie tech în ultimele luni, dar Amazon este și cea mai mare ca număr total de angajați.

Informația a fost dată miercuri seara de către Wall Street Journal și, la scurt timp, CEO-ul companiei Amazon, Andy Jassy, a confirmat-o într-o postare în care explica faptul că Amazon a mai traversat și în trecut momente dificile și că le va depăși cu bine și de data aceasta, potrivit hotnews.ro.

Cele 18.000 de tăieri de joburi vor afecta și operațiunile din Europa. Amazon are 1,5 milioane de angajați în lume. La fel ca alte mari companii tech, Amazon a crescut puternic în pandemie, mai ales la capitolele servicii cloud și e-commerce. În doar doi ani, Amazon a crescut cât în aproape zece, și-a dublat rețeaua logistică și a crescut cu câteva sute de mii efectivele de angajați. A fost o creștere mult prea rapidă.

Spre finalul pandemiei, mulți oameni au revenit în magazinele fizice și Amazon a fost nevoită să pună în practică un plan de reducere a costurilor. Amazon are o capitalizare de piață de 870 miliarde de dolari, departe de maximul din noiembrie 2021: 1.800 miliarde dolari.

Și Meta, compania-mamă a Facebook, anunțase, în toamna lui 2022, că va renunța la 11.000 de oameni, iar multe alte companii mari au anunțat tăieri ale efectivelor de ordinul miilor de angajați.

Citit 1202 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2023 12:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.