Coreea de Nord a lansat o racheta intercontinentală spre Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat o racheta intercontinentală spre Marea Japoniei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică, joi, cu câteva ore înainte de vizita preşedintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol în Japonia, a anunţat într-un comunicat Statul Major interarme sud-coreean, transmite AFP, citată de Agerpres.

Coreea de Nord a tras o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) spre Marea Japoniei. "Armata noastră a detectat o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune trasă din zona Sunan, Phenian". Racheta, trasă într-un unghi înalt, a zburat 1.000 de kilometri înainte de a ateriza în mare, a declarat armata sud-coreeană.

Washingtonul şi Seulul şi-au consolidat cooperarea în domeniul apărării în faţa ameninţărilor militare şi nucleare tot mai mari din partea Coreei de Nord, care şi-a înmulţit testele de arme în ultimele luni.

Această nouă demonstraţie de forţă are loc cu câteva ore înaintea vizitei la Tokio a preşedintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol. În capitala Japoniei, acesta va aborda în special problema programelor nord-coreene de rachete şi arme nucleare, într-un moment în care Seul şi Washington desfăşoară manevre militare pe care Phenianul le vede ca pe o repetiţie a unei invazii a teritoriului său.

Este a treia demonstraţie de forţă a regimului de la Phenian, de duminică, în contextul în care Coreea de Sud şi Statele Unite desfăşoară în această săptămână cele mai mari exerciţii militare comune din ultimii cinci ani, denumite "Scutul libertăţii". Exerciţiile se concentrează pe "schimbarea mediului de securitate" din cauza agresivităţii crescute a Coreei de Nord, au spus aliaţii.

Citit 364 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2023 09:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.