Explozie la o cafenea din Sankt Petersburg. Un cunoscut blogger militar rus a fost ucis

Explozie la o cafenea din Sankt Petersburg. Un cunoscut blogger militar rus a fost ucis
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cunoscutul blogger militar rus Vladlen Tatarski a fost ucis duminică într-o explozie într-o cafenea din Sankt Petersburg, au informat agențiile de presă ruse, care citează surse spunând că a fost cauzată de un dispozitiv exploziv, relatează Reuters. Cel puțin 15 persoane ar fi fost rănite în explozia de la cafenea, potrivit BBC, citând Tass.

Tatarski, al cărui nume real era Maxim Fomin, avea peste 560.000 de urmăritori pe Telegram și a fost unul dintre cei mai importanți dintre bloggerii militari influenți care au oferit un comentariu deseori critic despre războiul Rusiei în Ucraina.

El s-a numărat printre sutele de participanți la fastuoasa ceremonie de la Kremlin din septembrie anul trecut, când a fost proclamată anexarea de către Rusia a patru regiuni parțial ocupate din Ucraina, o mișcare pe care majoritatea țărilor din cadrul ONU au condamnat-o ca fiind ilegală.

Un site din Sankt Petersburg a spus că explozia a avut loc într-o cafenea care a aparținut la un moment dat lui Evgheni Prigojin, fondatorul companiei de mercenari Wagner care luptă pentru Rusia în Ucraina.

Dacă Tatarski ar fi fost vizat în mod deliberat, ar fi al doilea asasinat pe teritoriul rusesc al unei figuri asociate cu războiul din Ucraina. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a acuzat serviciile secrete ale Ucrainei în august anul trecut că a ucis-o Daria Dughina, care a murit după ce mașina în care se afla a explodat.

Citit 749 ori Ultima modificare Duminică, 02 Aprilie 2023 20:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.