Arestare în cazul asasinării unui celebru blogger militar rus

Arestare în cazul asasinării unui celebru blogger militar rus
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Autorităţile ruse au anunţat luni arestarea unei tinere femei, considerate principala suspectă de atentatul în care a fost ucis un celebru blogger militar rus şi fervent susţinător al ofensivei împotriva Ucrainei, relatează AFP şi Interfax.

Anchetatorii ”au reţinut-o pe Daria Trepova, suspectată de participare la explozia dintr-o cafenea în Sankt Petersburg” duminică, a indicat pe Telegram Comitetul de anchetă din Rusia, responsabil de principalele investigaţii penale în Rusia.

Anunţul despre reţinerea tinerei intervine după ce agenţiile internaţionale de presă au relatat că Ministerul de Interne rus a plasat-o în baza sa cu persoane date în căutare. Mai multe mass-media a scris despre aceasta ca fiind suspectată de asasinarea cunoscutului blogger militar pro-Kremlin, Vladlen Tatarski, conform Reuters, EFE şi Interfax.

Vladlen Tatarski, pe numele său adevărat Maksim Fomin, a fost ucis într-un atentat cu bombă duminică la Sankt Petersburg, oraşul natal al preşedintelui rus Vladimir Putin, atac soldat cu 32 de răniţi.

Tatarski/Fomin, care avea 560.000 de urmăritori pe aplicaţia de mesagerie Telegram, a fost unul dintre cei mai importanţi bloggeri de război din Rusia, un grup mixt de veterani de război şi corespondenţi care susţin campania Rusiei împotriva Ucrainei, dar care formulează în acelaşi timp critici acerbe la adresa conducerii militare ruse în legătură cu diferite aspecte ale ofensivei ruse în Ucraina.

Citit 493 ori Ultima modificare Luni, 03 Aprilie 2023 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.