Incidente militare în Marea Chinei de Sud

Incidente militare în Marea Chinei de Sud
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul american al Apărării a denunţat duminică acţiuni "din ce în ce mai riscante" ale armatei chineze în Asia, informează France Presse. Aceste declaraţii intervin după două incidente implicând forţele armate americană şi chineză în strâmtoarea Taiwan şi în Marea Chinei de Sud, în ultimele zece zile.

Marina americană a acuzat sâmbătă o navă chineză de a se fi deplasat în zigzag într-un mod "periculos" în jurul unuia dintre distrugătoarele sale care naviga în strâmtoarea Taiwan, împreună cu o navă canadiană.

China nu a menţionat acest incident, dar a acuzat SUA şi Canada de a provoca "în mod intenţionat probleme în strâmtoarea Taiwan", a cărei suveranitate o pretinde.

Washingtonul a acuzat de asemenea pilotul unui avion de vânătoare chinez că a efectuat o "manevră agresivă nejustificată" în apropierea unui avion de recunoaştere american care survola Marea Chinei de Sud, în 26 mai. Beijingul a acuzat avionul american de "pătrunderea deliberată" într-o zonă de antrenament a Chinei, "pentru a efectua operaţiuni de recunoaştere".

Citit 462 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iunie 2023 15:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.