DeSantis impune predarea „binefacerilor” sclaviei

DeSantis impune predarea „binefacerilor” sclaviei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Guvernatorul republican al Floridei Ron DeSantis îşi continuă reforma „conservatoare” a învăţământului public printr-un nou program care abordează „binefacerile” sclaviei, relatează The Guardian și News.ro. Ron DeSantis a impus în această reformă programele „Don’t say gay” - care interzice discuţii în clasă, la grădiniţă şi în şcoala primară despre orientarea sexuală sau identitatea de gen - şi „Stop Woke Act” - care vizează să interzică predarea teoriei critice a rasei.

Consiliul Educaţiei din Florida a validat o nouă reglementare cu privire la predarea istoriei afroamericanilor. Acest nou program prezintă „binefacerile” sclaviei. În documentul de 216 pagini se arată că sclavia le-a permis afroamericanilor „să dezvolte competenţe care, în anumite cazuri, puteau fi aplicate în beneficiul lor personal”. Noul program abordează şi violenţe comise de către persoane de culoare în anumite revolte etnice, ca cea de la Altanta din 1906, care s-a soldat cu moartea a cel puţin 12 afroamericani, sau masacrul de la Tulsa din 1921, soldat cu moartea a cel puţin 100 de afroamericani.

Această reformă a fost atacată de către vicepreşedinta americană Kamala Harris, care a denunțat o „istorie revizionistă” promovată prin acest nou program educațional din Florida. Sindicatul Florida Education Association, cu peste 150.000 de membri, a atacat acest program, pe care l-a catalogat drept „un deserviciu adus elevilor din Florida” şi un „mare pas înapoi”.

Citit 324 ori Ultima modificare Marți, 25 Iulie 2023 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.