„Decuplarea de China e o iluzie”

„Decuplarea de China e o iluzie”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul de Finanțe al Franței a declarat duminică, în timpul unei vizite la Beijing, că întreruperea tuturor legăturilor economice cu China e „o iluzie”, întrucât unele țări occidentale încă depind de gigantul asiatic. "Suntem total opuși ideii de decuplare. Decuplarea este o iluzie. Nu există nicio posibilitate de a decupla economiile americane, europene și chineze”, a declarat ministrul de Finanțe Bruno Le Maire reporterilor de la Ambasada Franței, potrivit RFI.

Le Maire a apărat totuși ambiția Franței de a deveni mai independentă economic în anumite sectoare. Dar, a adăugat el, conceptul de reducere a riscurilor, care a devenit un cuvânt de referință în Occident în ultimele luni, „nu înseamnă că și China reprezintă un risc”, potrivit Hotnews.

„Reducerea riscurilor înseamnă că vrem să fim mai independenți... Nu vrem să realizăm, așa cum ne-am dat seama în timpul crizei Covid, că depindem prea mult de unele componente specifice”, a adăugat el, citând microcipurile ca un exemplu.

Remarcile lui Le Maire au loc în timp ce unele țări occidentale încearcă să-și reducă dependența economică de China, deși secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a confirmat în timpul unei vizite la Beijing la începutul acestei luni că o decuplare a economiilor Statelor Unite și Chinei ar fi „practic imposibilă” .

Le Maire se află în China pentru discuții economice la nivel înalt și va călători luni la centrul tehnologic din sudul Shenzhen pentru a se întâlni cu lideri de afaceri.

Citit 790 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iulie 2023 19:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.