Fost agent secret, împușcat în stradă

Fost agent secret, împușcat în stradă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un fost agent secret bulgar, convertit în om de afaceri după căderea comunismului şi acuzat de fraudă, a fost împuşcat mortal miercuri, în plină stradă, după ce scăpase în trecut din două tentative de asasinat, au anunţat autorităţile de la Sofia, potrivit AFP.

Fost agent al contraspionajului bulgar şi al forţelor antiteroriste, apoi consilier în cadrul serviciului pentru combaterea criminalităţii organizate, Alexei Petrov a fost rănit în anul 2002 într-un incident legat de traficul cu droguri, fiind în 2015 ţinta unui nou atentat din care a scăpat teafăr.

Devenit expert în securitate, a candidat la alegerile prezidenţiale în anul 2011, dar a obţinut doar 1 la sută din voturi.

Bănuit că s-a aflat la conducerea unui grup infracţional specializat în extorcare de fonduri şi denumit "Octopus" (”Caracatiţa”), Petrov a fost achitat de justiţie în 2021 şi a reuşit chiar să obţină condamnarea Bulgariei de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru lentoarea desfăşurării procesului său.

Citit 880 ori Ultima modificare Joi, 17 August 2023 16:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.