Donald Trump, deținutul nr. P01135809. Fostul președinte american, amprentat și fotografiat ca inculpat

Donald Trump, deținutul nr. P01135809. Fostul președinte american, amprentat și fotografiat ca inculpat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fostul președinte american Donald Trump s-a prezentat joi la închisoarea din comitatul Fulton, din Atlanta, pentru a se conforma ca inculpat rigorilor legale ce decurg din acuzaţiile care i se aduc în legătură cu efortul său de a anula pierderea alegerilor din 2020 în statul Georgia. Acesta este cel de-al patrulea dosar penal deschis fostului preşedinte în acest an.

Trump a fost de acord la începutul acestei săptămâni cu o cauţiune de 200.000 de dolari şi cu alte condiţii de eliberare, inclusiv să nu folosească reţelele de socializare pentru a-i viza pe coinculpaţi şi pe martorii în dosar.

Protestatarii aflaţi în faţa închisorii au putut fi auziţi scandând împotriva procurorului districtual Fani Willis, care i-a pus sub acuzare pe Trump şi pe alţi 18 în acest dosar. „Închideţi-o pe Fani!” au scandat susţinătorii fostului preşedinte.

Dosarele închisorii arată că fostul preşedinte Donald Trump a fost arestat şi înregistrat la închisoarea din comitatul Fulton, joi seară. Documentele indică înălţimea şi greutatea lui Trump. El este descris ca având ochi albaştri şi păr blond. A fost înregistrat ca deţinutul nr. P01135809. Trump a stat la închisoare aproximativ 20 de minute.

Şeriful din comitatul Fulton a declarat că toţi cei 19 inculpaţi din dosarul privind încercarea de deturnare a rezultatului alegerilor din Georgia vor trece prin aceeaşi procedură ca orice alt inculpat, care include amprentarea şi fotografierea.

La fel ca mulţi dintre cei 18 coinculpaţi care s-au predat deja, înregistrarea lui Trump a fost finalizată rapid, deoarece fostul preşedinte şi avocaţii săi au negociat termenii predării. În total, Trump a stat la Atlanta mai bine de o oră şi jumătate. „Nu am făcut nimic greşit”, le-a spus el reporterilor, înainte de a se urca în avion.

Echipa lui Donald Trump a discutat despre fotografia fostului preşedinte înainte ca acesta să o facă joi seară la închisoarea din comitatul Fulton, au declarat pentru CNN două surse familiare cu situaţia. În cele din urmă, Trump a decis că vrea să pară „sfidător” în fotografie şi a ales intenţionat să nu zâmbească, au spus sursele.

Fostul preşedinte a postat apoi, pentru prima dată după mai mult de doi ani, pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, referindu-se la faptul că s-a predat la închisoarea din comitatul Fulton. Postarea, care a inclus fotografia lui, conţine acelaşi mesaj pe care l-a postat anterior pe Truth Social, arătând fotografia sa de la închisoare cu cuvintele “ELECTION INTERFERENCE” şi “NEVER SURRENDER!” sub el.

Echipa de campanie a lui Trump vinde, de asemenea, tricouri cu fotografia de la închisoare a fostului preşedinte şi cu mesajul „NEVER SURRENDER!” imprimat pe ele.

 

Citit 573 ori Ultima modificare Vineri, 25 August 2023 16:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.