Blocată timp de două ore într-o cameră frigorifică

Blocată timp de două ore într-o cameră frigorifică
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Lanțul britanic de patiserii Pret a Manger a primit o amendă de 800.000 de lire sterline după ce o angajată din Londra a rămas închisă într-o cameră frigorifică peste două ore. Angajata era îmbrăcată în blugi și tricou când a fost blocată în congelator, care avea fixată în mod normal o temperatură de -18 Celsius. Incidentul s-a petrecut în iulie 2021, relatează The Guardian, preluat de Digi24.

Când a fost găsită, după două ore și jumătate, angajata abia mai respira, iar picioarele îi erau complet amorțite. A fost dusă la spital, unde a fost tratată pentru hipotermie. Compania a transmis că regretă foarte mult incidentul, însă asta n-a scutit-o de proces.

Instanța a aflat că angajata a încercat să rupă o cutie de carton de la cornuri cu ciocolată pe care să o folosească pentru a acoperi orificiul de ventilație care sufla aer rece, însă avea mâinile prea înghețate și nu a putut să o rupă.

După incident, un control a stabilit că angajații care lucrează în medii cu temperatură controlată nu erau protejați corespunzător și erau expuși riscului de accidente. Sistemul intern al companiei înregistrase mai multe sesizări legate de butoane defecte sau înghețate în ultimele luni. De asemenea, s-a aflat că în ianuarie 2020 un alt angajat rămăsese blocat în camera frigorifică, pentru că sistemul de deschidere din interiorul acesteia nu funcționa.

Compania a recunoscut faptele, astfel că judecătorul a stabilit o amendă de 800.000 de lire sterline.

Citit 796 ori Ultima modificare Joi, 31 August 2023 19:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.