Rusia va relua producția tancurilor sovietice T-80

Rusia va relua producția tancurilor sovietice T-80
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Rusia plănuieşte să reia producţia de tancuri T-80, a anunţat canalul oficial de televiziune Zvezda, care este administrat de Ministerul Apărării Federaţiei Ruse, informează dpa. Aleksandr Potapov, directorul companiei producătoare de tancuri Uralvagonzavod, a declarat că uzinei pe care o conduce i s-a trasat sarcina să reia producţia de tancuri T-80.

Tancurile T-80 s-au dovedit extrem de utile, în special în timpul "operaţiunii militare speciale" din Ucraina, a subliniat Zvezda, folosind terminologia Kremlinului pentru a desemna invazia rusă asupra ţării vecine.

Tancul T-80 a fost construit în timpul Uniunii Sovietice, începând cu 1976, dar în număr mult mai mic decât tancul T-72, care a fost dezvoltat înainte dar încă fabricat în paralel. În total, circa 10.000 de tancuri T-80 ar fi ieşit de pe linia de asamblare înainte ca producţia în serie să fie în linii mari suspendată în favoarea T-90.

Nu există alte detalii cu privire la posibila reluare a producţiei de tancuri T-80. Potrivit lui Potapov, există discuţii cu Ministerul Industriei pentru crearea unor noi facilităţi de producţie.

Citit 596 ori Ultima modificare Luni, 11 Septembrie 2023 16:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.