Drone explozive, suvenir din Rusia pentru Kim Jong Un

Drone explozive, suvenir din Rusia pentru Kim Jong Un
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a plecat duminică, la bordul trenului său blindat, din Extremul Orient al Rusiei spre graniţa cu Coreea de Nord, au informat agenţiile de ştiri ruse, după o vizită în Rusia începută marţi, potrivit AFP.

Kim, pe treptele trenului, și-a luat rămas bun de la delegaţia rusă care l-a însoţit. "Adio, Slavianka!", un marş patriotic rusesc, a răsunat la plecarea trenului, sub un cer înnorat. "Trenul lui Kim Jong Un se îndreaptă spre punctul de trecere a frontierei Khasan. Distanţa (...) este de aproximativ 250 de kilometri", a raportat TASS.

Duminică, Kim Jong Un a primit cadou cinci drone explozive, o dronă de recunoaştere şi o vestă antiglonţ de la guvernatorul regiunii Primorie din Extremul Orient al Rusiei, potrivit TASS. Cadouri militare cu o simbolistică puternică, pe fondul temerilor occidentale cu privire la un posibil acord pentru livrări de arme şi muniţii nord-coreene de care Moscova are nevoie pentru ofensiva sa în Ucraina.

Miercuri, în timpul unei discuţii la cosmodromul Vostocini, Vladimir Putin şi Kim Jong Un şi-au arătat apropierea, preşedintele rus vorbind despre "perspective" de cooperare militară, în ciuda sancţiunilor internaţionale care vizează Phenianul din cauza programelor sale nuclear şi de dezvoltare a rachetelor. În cadrul întâlnirii, cei doi lideri şi-au oferit reciproc o puşcă, din nou cadouri cu valoare simbolică în contextul actual.

De atunci, Kremlinul dă asigurări că nu a fost semnat "niciun acord" în timpul acestei întâlniri, fără însă a linişti Occidentul.

Citit 485 ori Ultima modificare Duminică, 17 Septembrie 2023 15:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.