O dronă militară cu muniție a ajuns și în Bulgaria

O dronă militară cu muniție a ajuns și în Bulgaria
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţia bulgară a blocat luni accesul în zona de andocare a bărcilor din Tiulenovo, o localitate turistică în nordul litoralului Mării Negre, după descoperirea unei drone care pare să aibă ataşată muniţie, relatează BTA şi Reuters.

Potrivit mass-mediei bulgare, drona, care transporta explozibili, a ajuns în zonă duminică seara târziu. Martorii au relatat pentru nova.bg că obiectul are între 3 şi 3,5 metri lungime. O echipă de cinci genişti de la baza navală din Varna a fost mobilizată luni dimineaţă la faţa locului pentru a examina obiectul şi a decide dacă este necesară dezactivarea acestuia, a menţionat Ministerul bulgar al Apărării, precizând că alerta a fost primită duminică, în jurul orei 10,00 seara. La drona găsită este ataşată o mină şi este vorba de "o configuraţie tipică pentru conflictul din Ucraina, amândouă ţările folosind dispozitive similare", a consemnat Novinite.

Aeronava a fost filmată de turişti în timp ce plutea pe mare, la câţiva kilometri de stâncile de pe mal. Drona a fost blocată pe stânci şi emitea un semnal luminos.

Citit 465 ori Ultima modificare Luni, 18 Septembrie 2023 18:34

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.