De când poți să-ți cumperi un Ferrari cu criptomonede

De când poți să-ți cumperi un Ferrari cu criptomonede
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Constructorul italian Ferrari a început să accepte plata cu criptomonede pentru automobilele sale sportive în SUA şi va extinde de anul viitor această schemă şi în Europa, ca urmare a solicitărilor venite de la clienţii săi înstăriţi, a declarat, pentru Reuters, directorul de marketing de la Ferrari.

Marea majoritate a companiilor de tip blue-chip au evitat până acum plata cu criptomonede, deoarece volatilitatea crescută a bitcoin şi a altor tokenuri digitale le face nepractice pentru comerţ. Reglementarea deficitară şi consumul mare de energie necesar pentru producerea lor au împiedicat, de asemenea, răspândirea criptomonedelor ca mijloc de plată.

Cu toate acestea, directorul de marketing de la Ferrari, Enrico Galliera, a declarat, pentru Reuters, că criptomonedele au făcut eforturi pentru a-şi reduce amprenta de carbon prin adoptarea unui nou software şi o utilizare mai extinsă a surselor de energie regenerabilă. Potrivit acestuia, decizia de a accepta plata cu criptomonede a venit ca răspuns la solicitările de pe piaţă şi din partea dealerilor, în condiţiile în care mulţi clienţi au investit în criptomonede. "Unii sunt tineri investitori care au făcut avere din criptomonede. Alţii sunt investitori mai tradiţionali care vor să îşi diversifice portofoliile", a adăugat Galliera.

În prima jumătate a acestui an, Ferrari a livrat peste 1.800 de automobile în America, în care sunt incluse şi cele din SUA.

Citit 442 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2023 08:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.