100 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan

100 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Joe Biden va cere Congresului SUA un pachet comun de 100 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel, Taiwan şi criza migranţilor de la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, a declarat marţi pentru AFP o sursă sub rezerva anonimatului.

Cererea, care nu a fost încă făcută publică de Casa Alba, survine în condiţiile în care Congresul este încă paralizat de absenţa unui preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, după destituirea pe 3 octombrie a lui Kevin McCarthy. Pachetul de 100 de miliarde de dolari, dezvăluit iniţial de agenţia Bloomberg, îşi propune să-i reunească pe democraţi, care cer de mai multe săptămâni un ajutor suplimentar pentru Kiev, şi pe republicani, care doresc mai ales fonduri pentru lupta împotriva crizei migranţilor de la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mers în Congresul SUA în septembrie pentru a încerca să convingă Statele Unite să-l ajute să ajungă la "linia de sosire" înaintea Rusiei. Însă Statele Unite se află de atunci sub presiune pentru a-şi sprijini aliatul istoric, Israelul, aflat în război cu Hamas.

Citit 501 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Octombrie 2023 18:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.