Artefacte antice ucrainene, confiscate de poliție

Artefacte antice ucrainene, confiscate de poliție
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spania a confiscat artefacte antice de aur în valoare de 60 milioane de euro (63,6 milioane de dolari), furate din Ucraina, după ce hoţii au fost prinşi încercând să le vândă la Madrid, a anunţat luni Poliţia Spaniolă, transmite Reuters.

Cele 11 obiecte, în principal bijuterii, printre care se numără coliere, brăţări şi cercei cu modele elaborate, au fost datate în perioada greco-scitică, între secolele al VIII-lea şi al IV-lea î.e.n., conform poliţiei. Obiectele au fost expuse într-un muzeu din Kiev, capitala Ucrainei, în perioada 2009-2013 şi au fost scoase ilegal din ţară în 2016, a precizat Poliţia Naţională din Madrid, într-un comunicat, fără a face public numele muzeului. Artefactele erau însoţite de documente falsificate, conform cărora obiectele ar fi aparţinut Bisericii Ortodoxe din Ucraina, potrivit poliţiei.

Trei cetăţeni spanioli şi doi ucraineni au fost arestaţi în cadrul acestei anchete, care a început în 2021, după ce unul dintre obiecte - o centură de aur cu capete de berbec - a fost vândută în cadrul unei licitaţii private, la Madrid.

Citit 474 ori Ultima modificare Luni, 23 Octombrie 2023 17:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.