Recompense pentru informațiile despre ostatici

Recompense pentru informațiile despre ostatici
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Armata israeliană a distribuit marţi în Fâşia Gaza fluturaşi în care locuitorii sunt chemaţi să-i transmită, în schimbul unei recompense financiare, toate informaţiile de care dispun despre ostaticii israelieni capturaţi de Hamas, relatează AFP.

Jurnalişti ai AFP au văzut fluturaşii lansaţi din aeronave israeliene, apoi plutind spre sol, înainte de a ateriza la Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza.

"Dacă doriţi un viitor mai bun pentru voi şi copiii voştri, faceţi un bine şi trimiteţi-ne informaţii sigure şi utile cu privire la persoanele răpite care s-ar putea afla în zona voastră", scrie pe bilet, în arabă. "Armata israeliană vă promite să facă totul pentru a asigura securitatea voastră şi a caselor voastre, precum şi o recompensă financiară", se adaugă în mesaj, care mai promite: "Vă garantăm discreţie totală". Textul conţine şi un număr de telefon şi de mesagerie pentru Telegram, Whatsapp şi Signal la care armata poate fi contactată pentru informaţii legate de ostatici.

Circa 220 de israelieni, străini sau cu dublă cetăţenie, au fost răpiţi de comandouri ale Hamas, în timpul violentului atac asupra teritoriului israelian din vecinătatea Gazei, din 7 octombrie, soldat cu 1.400 de morţi, în majoritate civili. Armata israeliană a ripostat cu raiduri intense asupra Fâşiei Gaza, controlate de mişcarea islamistă palestiniană, care luni a anunţat la rândul său un bilanţ de 5.000 de persoane ucise de la începutul acestui conflict.

Armata israeliană a confirmat într-un comunicat că a distribuit fluturaşii, "în cadrul eforturilor intense desfăşurate pentru a-i elibera pe ostaticii israelieni şi străini reţinuţi de organizaţia teroristă Hamas în Gaza".

Citit 434 ori Ultima modificare Marți, 24 Octombrie 2023 18:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.