Vladimir Putin vrea să rămână în continuare la putere

Vladimir Putin vrea să rămână în continuare la putere
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a decis să candideze pentru un nou mandat de şef al statului în martie anul viitor şi va rămâne astfel la putere cel puţin până în 2030, au declarat agenţiei Reuters şase surse cărora agenţia nu le dezvăluie identitatea.

Putin, care a împlinit 71 de ani pe 7 octombrie, a preluat preşedinţia Rusiei de la Boris Elţin în ultima zi din 1999 şi este deja conducătorul rus aflat la putere la Moscova cel mai mult timp de la Stalin încoace, depăşind recordul de 18 ani al liderului sovietic Leonid Brejnev.

Sursele Reuters, care au cerut să li se păstreze anonimatul, datorită sensibilităţii politice de la Kremlin, au afirmat că decizia lui Putin a ajuns la subordonaţi, iar acum consilierii săi pregătesc campania electorală.

Preşedintele este apreciat favorabil de 80 la sută dintre ruşi, conform sondajelor de opinie, iar dacă va candida, alegerile vor fi o formalitate; el va câştiga cu siguranţă, fiind sprijinit de întreg aparatul de stat, de presa de stat şi neavând practic nicio opoziţie serioasă.

"Decizia a fost luată - va candida", a afirmat una din sursele citate de Reuters. O alta, care confirmă o ştire publicată luna trecută de ziarul Kommersant, susţine că în câteva săptămâni se vor da în acest sens indicii atent dirijate. A treia sursă, în acord cu celelalte, precizează că toţi consilierii preşedintelui se pregătesc deja pentru participarea sa la alegeri. Alte trei surse afirmă acelaşi lucru: Putin va candida. Tot sub rezerva anonimatului, o sursă diplomatică străină afirmă că Putin s-a hotărât recent, iar anunţul va urma în curând.

Citit 489 ori Ultima modificare Luni, 06 Noiembrie 2023 16:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.