Submarin nuclear SUA, în zona Orientului Mijlociu

Submarin nuclear SUA, în zona Orientului Mijlociu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Armata americană a făcut un anunțat rar întâlnit: un submarin cu propulsie nucleară cu rachete ghidate a ajuns în Orientul Mijlociu, un mesaj de descurajare adresat adversarilor din regiune, relatează CNN. Comandamentul Central al SUA a declarat că un submarin din clasa Ohio a intrat în zona sa de responsabilitate. O fotografie postată odată cu anunțul părea să arate submersibilul în Canalul Suez, la nord-est de Cairo.

Zona se întinde din Cornul Africii până în Asia Centrală și este supravegheată de Comandamentul Central, pentru a "proteja interesele de securitate americane".

În postare nu este menționat numele submarinului, dar CNN subliniază importanța faptului că a fost precizată locația submarinului, un astfel de submersibil fiind rar fotografiat. Armata anunță rareori mișcările sau operațiunile flotei sale de submarine cu rachete balistice și ghidate.

În schimb, navele cu propulsie nucleară operează în secret aproape total. Marina americană are patru submarine cu rachete ghidate din clasa Ohio, sau SSGN, care sunt foste submarine cu rachete balistice convertite pentru a lansa rachete de croazieră Tomahawk mai degrabă decât rachete balistice cu încărcătură nucleară.

Citit 533 ori Ultima modificare Luni, 06 Noiembrie 2023 16:40

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Sub Marinescu
    Luni, 06 Noiembrie 2023 19:26
    86.124.200.***
    @Dezorientatul, ia recitește ce ai scris, că văd că ești submarinist de cadă de apartament confort cel mult 2... Ia vezi, putea să navigheze, totuși, prin canalul Suez?
    3
    0
  • postat de Dezorientăm
    Luni, 06 Noiembrie 2023 18:58
    109.166.134.***
    Înălțimea submarinului din clasa Ohio este de 15 m, adâncimea maximă a Canalului Suez este de 12m la reflux și 24 m la flux. Submarinul nu putea intra în M. Mediterană decât prin Strâmtoarea Gibraltar cu o adâncime între 800 și 1 000m. Submarinul asigură subacvatic cele două portavioane.
    0
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.