Migranții, folosiți pentru a destabiliza Finlanda

Migranții, folosiți pentru a destabiliza Finlanda
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Comisia Europeană a remarcat vineri ''o creştere a sosirilor'' de migranţi la frontiera dintre Rusia şi Finlanda, denunţând "instrumentalizarea ruşinoasă" a acestora de către Moscova, informează AFP.

Finlanda a anunţat joi închiderea unei părţi a frontierei sale cu Rusia, acuzând Moscova că încearcă să destabilizeze ţara lăsând migranţii să treacă frontiera.

Preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, a discutat joi cu prim-ministrul finlandez Petteri Orpo. "Instrumentalizarea migranţilor de către Rusia este ruşinoasă. Susţin pe deplin măsurile luate de Finlanda. Şi le mulţumesc poliţiştilor de frontieră finlandezi că apără frontierele noastre europene", a declarat ea, în urma acestei discuţii telefonice.

Finlanda, care are o frontieră de 1.340 de km cu Rusia, a constatat de la sfârşitul lui august un aflux de migranţi fără viză originari din Orientul Mijlociu şi din Africa, în special din Irak, Somalia şi Yemen, potrivit Poliţiei sale de Frontieră. Guvernul finlandez suspectează Moscova că încearcă să destabilizeze Finlanda, care a aderat în aprilie la NATO.

Citit 502 ori Ultima modificare Vineri, 17 Noiembrie 2023 16:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.