"Războaiele din Ucraina și Gaza sunt foarte diferite"

"Războaiele din Ucraina și Gaza sunt foarte diferite"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că dreptul internaţional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar că războaiele din Ucraina şi Gaza sunt foarte diferite, el răspunzând astfel acuzaţiilor privind standardele duble ale Occidentului, potrivit Reuters.

Liderii arabi au acuzat ţările occidentale că nu aplică aceleaşi standarde războiului Israelului din Gaza, lansat ca răspuns la atacul mortal de la 7 octombrie al mişcării militante palestiniene Hamas, aşa cum au aplicat războiului Rusiei în Ucraina.

Stoltenberg a declarat că este, de asemenea, "important să recunoaştem că situaţia din Gaza şi situaţia din Ucraina sunt diferite în multe feluri". "Ucraina nu a reprezentat niciodată o ameninţare pentru Rusia, Ucraina nu a atacat niciodată Rusia", a spus el.

"Invazia rusă din Ucraina a fost o invazie neprovocată, o invazie pe scară largă a unei alte ţări", a adăugat el. "Prin urmare, Ucraina are dreptul la autoapărare împotriva unui atac neprovocat şi la menţinerea integrităţii teritoriale", a mai spus şeful NATO.

Citit 351 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Noiembrie 2023 16:38

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de comunismul
    Miercuri, 29 Noiembrie 2023 17:52
    5.13.202.***
    pai cam asa este! cei din rusia au un scop precis! considera ucraina un teritoriu important! cei din gaza pe de alta parte nu sunt interesati de ceva! doar sa faca rau si atat!
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.