România achiziționează rachete Javelin din SUA

România achiziționează rachete Javelin din SUA
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Departamentul de Stat al SUA a avizat favorabil vânzarea de rachete antitanc Javelin către România în valoare de circa 80 de milioane de dolari, a anunţat Agenţia de Cooperare pentru Securitate şi Apărare. Această agenţie precizează că guvernul român a cerut să achiziţioneze 263 de rachete Javelin FGM-148F şi 26 de lansatoare portabile pentru aceste rachete (Light Weight Command Launch Units - LWCLU).

Sunt incluse în achiziţie rachete pentru trageri simulate de instrucţie, asistenţa tehnică, un nou sistem de instrucţie pentru utilizarea rachetelor, alte echipamente şi servicii. Contractul propus va fi onorat de producătorul rachetelor Javelin, asocierea Raytheon - Lockheed Martin.

Livrarea acestor rachete antitanc către România susţine obiectivele de securitate naţională şi de politică externă ale SUA prin contribuţia la sporirea securităţii unui aliat din cadrul NATO care este o forţă importantă pentru stabilitatea politică şi economică a Europei, se arată în fundamentarea achiziţiei întocmită de partea americană.

Citit 424 ori Ultima modificare Joi, 14 Decembrie 2023 14:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.